Pohjoisen alueen raviradat
Pohjoisen alueen raviradat
Pohjoisen alueen raviradat
Pohjoisen alueen raviradat

Viikkokatsaus: Ravivuoden kohokohta edessä

Kuva: Kuninkuusravit / Iita-Maria Ahtiainen
Kuva: Kuninkuusravit / Iita-Maria Ahtiainen

Pohjoisen Ravialueen ensi viikko tarjoaa hienoja hetkiä lajin parissa.
Viikon kruunaa Kuninkuusravit, jotka ravataan Seinäjoella perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Viikko laitetaan käyntiin täydellä vauhdilla maanantaina Oulun Äimärautiolta, kun ennätystenillassa ravien yhdeksästä lähdöstä peräti kahdeksan on sähäkkiä mailin pikapyrähdyksiä. Maanantai-illan toisessa lähdössä karsitaan osallistujia Prix de Teivo finaaliin.
Kylmäveristen ykkössarjassa nähdään mukana vuoden 2012 Junnustartin voittaja Meliisi sekä viime viikolla Oulussa montén SM-karsinnassa toiseksi sijoittunut Jonnin Joutava, joka saa nyt kärryt peräänsä ja ohjastaksi Ville Pohjolan.

Lämminveristen ykkössarjassa Ypäjä Hereiam hakee kultakantaan paluuta.
Vastaan asettuu tällä kertaa muun muassa Joensuusta saapuva Olli Timosen valmennettava Danne Edel, joka ravasi toiseksi viimeisimmässä startissaan Joensuussa.
Monelle Oulun illan hevoselle startti on samalla välistartti kohti Seinäjoen Kuninkuusraviviikonloppua.
Ennätysten iltaan lippusi voit ostaa ennakkoon osoitteesta nettilippu.fi.
Raveissa mennään tuttuun tapaan maa- ja metsätalousministeriön säädöksiä noudattaen ja talialueen ja yleisöalueen välillä kulkeminen ei ole mahdollista.

Viikko huipentuu Seinäjoelle Kuninkuusraveihin

Vauhdikkaan raviviikon kruunaa raviurheilun vuoden 2020 kohokohta Kuninkuusravit, jotka ravataan Seinäjoella perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.
Perjantaina ravataan Kasvattajakruunu alkuerä sekä perinteinen Racing Murto-ajo ja Prix De Teivo monté-kilpailun karsintalähtö.
Lauantaina vuorossa on kuninkuus- ja kuningatarkilpailun avausmatkat, suomenhevosten montén SM-finaali sekä LähiTapiolan Pikkuprinssi 4-vuotiaille suomenhevosille.
Pikkuprinsissä jatkuu Pikkupelimannin voittaneen Maurizon kausi.
Suomenhevosten montén SM-finaalissa kaukaa Kolarista Seinäjoelle saapuu Niemen Eemil, joka kilpailee myös sunnuntaina Kuninkuusraveissa.
Lämminveristen puolella nähdään hienotasoisia lähtöjä divisioonafinaaleissa.
Sunnuntaita tähdittävät kuninkuus- ja kuningatarkilpailun päätösmatkat ja LähiTapiolan Pikkukunkku, jossa Parvelan Retu hakee pitkälle voittoputkelleen jatkoa.
Kulunut kevät ja kesä on ollut haastavaa aikaa tapahtumajärjestäjille ja koronaviruspandemia on perunut ja siirtänyt isoja yleisötapahtumia ensi vuoden puolelle.
On hienoa, että ravikesän kohokohta päästään jälleen järjestämään alkuperäisenä ajankohtana, ja Seinäjoki saa järjestää Kuninkuusraveille tyypillisen ison yleisötapahtuman ensi vuonna, sillä rajoitusten vuoksi alueelle saadaan ottaa pieni määrä yleisöä vuonna 2020 eikä ison yleisötapahtuman järjestäminen ole tässä maailmantilanteessa mahdollista.
Kuninkuusraviviikonlopun tapahtumia seuraat parhaiten Veikkauksen TotoTV:n kautta sekä ympäri Suomen etäkatsomoista, joita monet tahot ympäri Suomen ovat järjestäneet.
Ylen Kavionjälkiä TV-lähetys näyttää lauantaina ja sunnuntaina parhaat palat molemmilta ravipäiviltä.

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailun suosikin äänestys on käynnissä Pohjoisen Ravialueen nettisivuilla

Olemme käynnistäneet äänestyksen, jossa voit voittaa Pohjoisen Ravialueen tuotepalkinnon.
Omaa vuoden 2020 kuninkuus- ja kuningatarkilpailun suosikkiasi pääset äänestämään tästä.

Lähtölistat:

Oulun maanantain ravien lähtölistoihin pääset tästä
Seinäjoen perjantain lähtölistoihin pääset tästä
Seinäjoen lauantain lähtölistoihin pääset tästä
Seinäjoen sunnuntain lähtölistoihin pääset tästä