Pohjoisen alueen raviradat
Pohjoisen alueen raviradat
Pohjoisen alueen raviradat
Pohjoisen alueen raviradat
Pohjoisen alueen raviradat

Vuoden 2020 Nordic Cupit huipentuvat kylmä- ja lämminveristen osalta viikonloppuna Oulun Äimärautiolle

Vuoden 2020 Nordic Cupit huipentuvat kylmä- ja lämminveristen osalta viikonloppuna Oulun Äimärautiolle

Pohjoisen Ravialueen oma kilpasarja Nordic Cup huipentuu lämminverisillä ja kylmäverisillä vuoden 2020 osalta lauantaina Oulun huippuhienoihin Toto75-raveihin.
Molempien rotujen osalta voittaja on ratkennut jo, mutta muista sijoituksista riittää vielä kilpailtavaa.
Kilpasarjat huipentuvat molempien rotujen osalta Oulun Äimärautiolle lauantaina, jossa lähdön osallistujat esitellään loimet yllä.
Nordic Cupin kokonaiskilpailun voittaja palkitaan vuonna 2020 kylmäveristen ja lämminveristen sarjassa 4000 euron ykköspalkinnolla.
Tämän lisäksi palkitaan kokonaiskilpailun sijoille 2-6 sijoittuneet rahapalkinnoin.
Kokonaiskilpailun voittajat saavat rahapalkinnon lisäksi kunniapalkinnot, jotka luovutetaan Oulun Äimärautiolla lauantaina neljännen lähdön jälkeen voittajahevosten taustajoukoille.
Vuoden 2020 Nordic Cupin alku viivästyi koronapandemian keskeytettyä ravikilpailutoiminnan.
Kilpasarja saatiin käyntiin aiempaa myöhemmin kylmäveristen osalta 4.6. Seinäjoelta ja lämminveristen puolella 17.6. Tornion Laivakankaalta.

Kylmäveristen puolella kokonaiskilpailun ykköseksi Jani Hartikaisen valmentama Vellatar


Jani Hartikaisen valmentama Vellatar on varmistanut kylmäveristen kokonaiskilpailun voiton Nordic Cupissa. Lauantaina Vellatar nähdään mukana myös Oulun viimeisessä Nordic Cup osalähdössä.
Kuva: Mia Mäki-Maunus

Jani Hartikaisen valmentama, Mari Rautiaisen kasvattama sekä Kirsti ja Markku Lunkin omistama Vellatar on kerännyt kesän ja alkusyksyn aikana eniten pisteitä kylmäveristen Nordic Cupin osalähdöistä ja on varmistanut kokonaiskilpailun voiton.
Vellattaren kovimpina haastajina Nordic Cupissa ovat olleet vuoden 2020 Pikkukunkussa toiseksi sijoittunut Heikki Mikkosen valmentama, Savon Syndikaatti-tallin omistama sekä Maija ja Pentti Suhosen kasvattama Hipsun Poju, joka pitää tällä hetkellä kokonaiskilpailussa kolmatta sijaa tasapisteillä Kotirannan Ilon kanssa.
Lapista kovan haasteen on Vellattaralle kokonaiskisassa on antanut myös Kari Aikion Vilahus, joka pitää tällä hetkellä hallussaan kokonaiskilpailun toista sijaa.
Tästä joukosta Vellatar, Vilahus ja Kotirannan Ilo nähdään mukana lauantain lähdössä.

Lämminveristen puolella tasaista vääntöä


Pasi Pohjolan valmentama Outfield Ozzy on karannut lämminveristen Nordic Cupin kokonaiskilpailussa omille teilleen. Kuva: Mia Mäki-Maunus

Lämminveristen puolella ollaan Nordic Cupissa nähty tasaisia lähtöjä. Kilpasarjan lopullinen voittaja varmistui lopulta, kun Pasi Pohjolan valmennettava Outfield Ozzy voitti Kajaanissa 23.8. ravatun osalähdön karaten kokonaiskisassa muiden tavoittamattomiin. Kovimpia haastajia kokonaiskisassa ja osalähdöissä Outfield Ozzylle ovat olleet Kari Alapekkalan valmentama Zola Soft sekä Kari Kuusinivan valmentama Hillbilly Pete. Tämä kolmikko nähdään mukana myös lauantaina viimeisessä osalähdössä Oulun Äimärautiolla.

Montén ja poniohjastajien Nordic Cupit huipentuvat viimeisiin osalähtöihin syyskuussa

Myös Hevari monté Nordic Cup huipentuu syyskussa ajettavaan viimeiseen osalähtöön. Montén puolella johtopaikkaa kokonaiskilpailussa pitää halussaan Perfect Reverie, joka on
kerännyt osalähdöistä yhteensä 78 pistettä.
Toisena tulevat T.P. Fromadream ja kilpailussa kolmatta sijaa pitävä Basswood Grove.
Poniohjastajissa johtopaikkaa pitää halussaan Riikka Haapasaari.
Pistetaulukko täydentyy Kajaanin ja Rovaniemen osakilpailun osalta nettisivuille.

Yhteistyökumppanien ja kilpailijoiden määrä kasvoi vuonna 2020

Nordic Cupin yhteistyökumppaneiden määrä kasvoi vuonna 2020 haastavasta ajasta ja vaikeasta taloustilanteesta huolimatta.
Yritykset ovat lähteneet innolla kilpasarjan tukemiseen mukaan nimikkolähtöjen ja viimeisimpänä toteutetun esittelyloimikampanjan
muodossa. Pohjoinen Ravialue haluaakin kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita lämpimästi kilpasarjan tukemisesta.
Vuonna 2020 Nordic Cupin osallistujamäärä kasvoi edellisvuodesta molempien rotujen osalta.
Kilpasarjalle on selkeästi tilausta.
Ensi vuoden alueen kilpailutarjonnasta tiedotetaan tarkemmin lisää kuluvan syksyn aikana.